Štítky

Štítky

pondělí 20. května 2013

Krůtí prsa na pomerančích

Postup: Krůtí prsní řízky osolíme, okořeníme zázvorem, zakápneme citonovou šťávou a olivovým olejem a necháme chvíli odležet. V pánvi na másle orestujeme malé kostičky nakrájené cibule dozlatova, zasypeme lžičkou třtinového cukru a necháme jej rozpustit. Zastříkneme balzamickovým octem, horkou vodou a šťávou z 1/2 pomeranče, přidáme hřebíček, okořeníme špetkou kardamonu a soli. Přivedeme k varu a zmírníme plamen. Na druhé pánvi na troše oleje osmahneme krůtí řízky z obou stran, pak je vložíme do pomerančového rozvaru a dusíme až se šťáva částečně vydusí, můžeme doladit cukrem nebo citronovou šťávou, chuť má být sladkokyselá. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat