Štítky

Štítky

čtvrtek 30. května 2013

Chilli con carne s polentovými noky

Postup pro 8 osob: Jednu lžíci oleje rozpálíme v hrnci, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, česnek (2 stroužky) a 2-3 minuty opékáme. Vsypeme pálivou papriku (2 lžičky), promícháme a další minutu opékáme, poté přidáme druhou lžíci oleje a když je olej rozpálený, přidáme mleté maso (11/2 kg hovězího mletého) a zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme pyré z rajčat(2x400g plechovka), vývar (500ml hovězího)a cukr (45g třtinového), přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme probublávat 45minut. Troubu předehřejeme na 200st. Všechny ingredience na knedlíčky  smícháme v míse ( 225g hladké mouky, 1 lžíce PDP, 170g instantní polenty, 375ml podmáslí, 120g čedaru, hrst koriandru, 1 chilli paprička). Lžící uděláme knedlíčky, které klademe na masovou směs a 15-20 minut pěčeme v troubě. Podáváme se smetanou.
 Já jsem vařila recept pro 2 osoby, ingredience jsem si tedy upravila.

1 komentář: