Proč jíst jablka?
1.Snižuje cholesterol: Jablko je zdrojem pektinu a sacharidu, jehož účinky jsou podobné vláknině. Pektiny váží špatný cholesterol, který přijímáme spolu s tučnou potravou a napomáhá jeho vylučování
2. Snižuje riziko srdečního infarktu
3. Působí preventivně proti rakovině tlustého střeva
4. Odvodňuje organismus
5. Napomáhá hubnutí: Jablka díky vysokému obsahu vlákniny zasytí na delší dobu, dále obsahují sloučeniny, které snižují chuť k jídlu a jejich chuť uspokojuje touhu po sladkém (no jak koho, že:))
6. Posiluje obranyschopnost organizmu: Vitamín obsažený v jablkách působí jako prevence virových onemocnění, prokázána byla souvislost mezi konzumací jablek a snížením četnosti onemocnění horních cest dýchacích
7. Působí proti osteoporóze: Obsahuje minerální látky, vápník fosfor, železo, hořčík, které jsou důležité pro stavbu kostí
8. Působí blahodárně na dutinu ústní: Chroupání jablek přirozeně bělí chrup, odstarňuje zubní plak a posiluje dásně
9. Zlepšuje pamět a chrání mozek: Antioxidační látky v jablku chrání nervové buňky
10. Čistí pleť: Konzumace jablek čistí pleť zevnitř tím, že tělo zbavuje nežádoucích látek, maska z nastrouhaných jablek pak čistí pleť
recepty:
http://eatwithlenka.blogspot.cz/2013/05/pecene-jablicko.html
http://lenreiphoto.blogspot.cz/2013/03/ovocny-salat.html
Žádné komentáře:
Okomentovat