Štítky

Štítky

úterý 22. října 2013

Cuketová buchta s karobem



Postup: Cuketu (340g) nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli stát a vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce (3) rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s cukrem (300g třtinového) a citronovou kůrou a vmícháme k nim olej (2.3dl). Přisypeme mouku(540 g)  s kypřícím práškem (3/4 balíčku) a vmícháme cuketu. Na závěr do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy nebo na plech nalijeme světlé těsto a pak tmavé těsto (1/3 obarvíme karobem). Lijeme nastřídačku světlé a tmavé těsto.
Cuketovou buchtu zapečeme 12 minut při 180 °C. Pak zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut. Hotovou buchtu pocukrujeme nebo pocákáme hořkou čokoládou.

1 komentář: