Štítky

Štítky

středa 30. října 2013

Roláda s bramborovými srdíčky




Postup: Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou a dušenými hříbky s cibulkou (nemusí být nebo může být jakokoliv jiná náplň). Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití. V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli, pak vložíme rolku, kterou necháme ze všech stran osmažit, přidáme rozetřený větší stroužek česneku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka, občas otočíme a podle potřeby podlijeme. Roládu vyjmeme na talíř, sundáme z ní provázek a pokrájíme na plátky, které udržujeme v teple.
Omáčka pro muže: do vývaru přidáme na větší kusy pokrájené houby a smetanu, necháme krátce povařit. V malém množství studené vody (vývaru) rozmícháme hladkou mouku, kterou vývar zahustíme. Omáčku necháme provařit, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem.
Mezitím uvaříme brambory s kouskem celeru, uděláme bramborovou kaši a pomocí formiček tvoříme na talíři srdíčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat