Štítky

Štítky

pátek 4. října 2013

Čerstvý kozí sýr

Kozí sýry mají velkou výhodu, že se dají konzumovat ve všech stupních zralosti. Od delikátně jemných čerstvých až po pikantně suché a drobivé. Čerstvé kozí sýry bývají obvykle tzv. pur chèvres, tedy vyrobené výhradně z kozího mléka. Polotvrdé a tvrdé obsahují často i podíl kravského nebo ovčího mléka. 
Mé hodnocení: 1 z 10 možných
Prostě chuť i vůně kozího sýru je pro mě nepřekonatelná, našla jsem ještě tuto radu, ale nevím,jestli někdy najdu odvahu.

Co s kozím aroma?

Dost lidí ale odrazuje od konzumace kozích sýrů jejich zvláštní vůně. „Pak doporučuji sáhnout po úplně čerstvém výrobku v biokvalitě. Takový sýr, s maximálně dvoutýdenní dobou spotřeby, tedy bez konzervantů, je sladký a zcela neutrální.

Žádné komentáře:

Okomentovat