Štítky

Štítky

středa 23. října 2013

Vepřové na houbách s celozrnnými těstovinami

Pokud máte v rodině houbaře nebo jste sami vášnivými houbaři, není nic lepšího než si pěkně z čerstvých hub připravit omáčku pro mužskou část rodiny a pro sebe pěkný libový plátek vepřového na čerstvých houbách.
Postup: Cibuli nakrájíme najemno a v papiňáku osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím vepřové plátky z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a  zprudka orestujeme na oleji, aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijeme vodou (kdo chce vývarem, já ale vývary nepoužívám, z masa se mi to dělat nechce a bujony nerada), a přidáme houby a trochu kmínu, vaříme do úplného změknutí masa. Poté dochutíme solí a pepřem. V této fázi si odeberu plátek s částí hub a šťávou z masa a hub. Pro zbytek rodiny zahustím šťávu moukou a udělám omáčku.
Podáváme s celozrnnými těstovinami ( v tomto případě špaldové celozrnné nudle)

Žádné komentáře:

Okomentovat