Štítky

Štítky

středa 23. října 2013

Dezert pana Gotta (Panna cotta)





 
Panna cottu jsem nikdy nejedla. Naposledy, když jsem si koupila voucher na slevomatu na lahodné latte a dezert panna cotta, tak nám ho ve finále vyměnili za zmrzlinový pohár:). Takže nemůžu porovnávat, ale tenhle dezertík nebyl vůbec špatný, taky jsem si dala záležet, i pravou vanilku jsem použila.
Postup: do mističky dáme 2 lžíce vody a vsypeme agar agar (2 lžičky),n echáme 5 minut stát, aby agar vodu absorboval. Čtyři formičky jemně vymažeme olejem. Rýžovou smetanu (500ml, může být i ovesná) vlijeme spolu se sirupem (40g sirupu z agáve) a vanilkou do hrnce a zahříváme na středním plameni. Za občasného míchání necháme přijít k varu, přidáme agar a 2 minuty povaříme. Směs přecedíme a vlijeme fo formiček. Necháme 4-6hodin chladit. Před podáváním vyklopíme. Jahody svaříme se sirupem z agáve a podáváme k panna cottě.

Žádné komentáře:

Okomentovat