Štítky

Štítky

čtvrtek 17. října 2013

Kuřecí kousky s nákypem z rýže



Postup: Kuřecí si nakrájíme na kousky a okořeníme dle chuti, osmažíme na malém množství oleje nebo v mikrovlnce funkcí Crisp (pořád to sem cpu, ale je to pro mě mnohem rychlejší, s méně oleje a tak celkově jednodušší, tu funkci mám prostě u své mikrovnky ráda)
Rýži připravíme takto: V nádobě rozehřejeme máslo a osmahneme na něm jemně nasekanou cibulku. Přidáme očištěnou, omytou a na jemno nakrájenou zeleninu (2 karotky, hrst zelených fazolek, 2 stroužky česneku)a pod pokličkou podusíme. Do směsi vmícháme propláchnutou rýži ARAX , dolijeme zeleninovým vývarem a přiklopené vaříme 20 minut. Poté hrnec odstavíme a vmícháme, petžel,  vejce a strouhaný sýr. Ochutíme solí, pepřem a směs navrstvíme do předem vymazané zapékací formy.
Obložíme plátky mozzarelly a pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 200 stupnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat