Na jednom zahraničním blogu mě zaujala trošku netradiční příprava volského oka, mě se tedy nepodařilo zachovat ten krásný tvar papriky, vajíčko se mi rozjelo, ale to jen proto, že jsem si pod vajíčko dala, já mlsoun, ještě šunku.
A co říká o volském oku wikipedie?
Volské oko (neboli sázené vejce) je pokrm, který se připravuje na pánvi. Na rozpálenou pánev opatrně rozklepneme vejce tak, aby se nerozlil žloutek. Usmažené volské oko poznáme tak, že žloutek je stále tekutý, ale bílek ztuhnul. Okořeníme dle chuti a popřípadě podáváme s oblohou. Volské oko pečeme vždy pod pokličkou. Tak dosáhneme toho, že žloutek zůstane tekutý a bílek nebude syrový. Můžeme servírovat například na chléb s plnotučnou hořčicí nebo s obyčejnými vařenymi brambory a cibulkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat