Štítky

Štítky

středa 26. března 2014

Špaldové nadýchané koláčky




Nevím, jestli jsem vůbec někdy pekla koláčky takového typu a jsem ráda, že jsem hned napoprvé narazila na tenhle recept úplně nejlepších, nadýchaných a lehkých koláčků jak pírko. Recept je ze špaldové mouky Bioharmonie.
 
Postup: Do mísy připravíme špaldovou mouku (250g špaldové hladké Bioharmonie a 250 g špaldové celozrnné Bioharmonie), trochu dáme stranou na posypku. Přidáme špetku soli a vajíčka (1 vejce, 1 žloutek). Z vlažného mléka (250ml vlažného mléka, lze nahradit sušenou syrovátkou), cukru (100g třtinového cukru)a droždí (42g) připravíme kvásek, který spolu s tukem (120g rostlinného tuku nebo oleje) přidáme k mouce a pořádně vymícháme těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Na plech vyložený pečícím papírem klademe koláčky, do těch uděláme dnem sklenice důlek, který podle své chuti vyplníme mákem, povidly nebo tvarohem a posypeme posypkou z mouky a másla.
 
Pro informaci, recept je podle mě trochu zmatený, protože není uvedeno z jakého množství udělat kvásek (nikdy jsem z celkového množství kvásek nedělala, ale pak už se nikde nepíše třeba o zyblém mléce,atd) a kolik cukru přijde na posypku. Já to nějak rozumně rozdělila a koláčky se povedly.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Mohu se, prosím, zeptat, kolik koláčků zhruba vyjde z tohoto množství? A také na kolik a jak dlouho péct? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat