Štítky

Štítky

pátek 21. března 2014

Polentový nákyp s hlívou ústřičnou





Postup: Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, mrkev a kousek celeru, osolíme, opepříme (můžeme více, polenta má sama o sobě nevýraznou chuť) a za občasného míchání opékáme 5 minut, aby zelenina změkla. Přidáme česnek (1 stroužek), minutu opékáme a přidáme houby (225 g hlívy ústřičné nebo jiné). Za stálého míchání opékáme 3 minuty. Vysypeme rajčata (1 velké na kostičky) a zahříváme další 2 minuty. Postupně přiléváme bujon (250 ml kuřecího bujonu alnatura) a vaříme 30 minut nebo do zhoustnutí. Sejmeme z ohně a necháme zchladnout.
1 hrnek instatntní polenty smícháme s 2 lžícemi vody. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, přidáme špetku soli a po částech zvlhlou polentu. Přivedeme k varu a vaříme dle návodu na obalu. Sejmeme z ohně, přidáme olej (60ml olivového), opepříme, osolíme.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, polovinu polenty dáme na dno zapékací mísy, na vrch rozvrstvíme houbovou směs a překryjeme zbylou polentou. Posypeme parmezánem a dáme na 40 minut zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat