Štítky

Štítky

středa 19. března 2014

Hrachovka



 
Velmi jednoduchá a rychlá polévka. A věděli jste, že je vhodná i pro sportovce? Hrách totiž obsahuje vitaminy skupiny B a C, a tak kladně působí na náš krevní oběh. Dále obsahuje  minerály (například draslík, fosfor), důležité bílkoviny a nukleové kyseliny. To vše z něj dělá luštěninu, kterou bychom si měli často dopřávat, protože dobíjí naše tělo energií, podporuje růst svalové hmoty a ještě pomáhá tělu snižovat hladinu cholesterolu.
Postup: Na troše oleje osmahneme cibulku, přidáme konzervu hrášku Bonduelle (možno i mražený hrášek nebo trošku delší přípravu vyžaduje tvrdý hrách, který na noc namočíme) Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a špetku kurkumy. Nakonec polévku rozmixujeme dohladka.

Žádné komentáře:

Okomentovat