Štítky

Štítky

pátek 21. března 2014

Nejlepší maková srdíčka





Tyhle maková srdíčka jsou jedny z mých nej oblíbených, jsou výborná a vždycky je peču na cestu na dovolenou a minimálně ještě jednu snídni tam vydrží. A jak tu na ně koukám, už mám na ně zase chuť.
Postup: Změklé máslo (250g) smícháme s ostatními surovinami (300g celozrnné pšeničné jemně mleté mouky, 250g tvarohu měkkého, 100 g třtinového cukru) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici půl hodiny odležet. Mezitím si připravíme makovou náplň. Mléko (150ml) s cukrem(100g třtinového) uvedeme do varu,promícháme mletý mák (250g), tlučené hřebíčky a skořici,zamícháme a necháme vychladnout. Těsto rozválíme na 2mm silný plat a nakrájíme na čtverce,které plníme náplní, poté přehneme a oba cípy spojíme a vytvoříme srdíčko. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Sypeme třtinovým moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat