Štítky

Štítky

středa 19. března 2014

Kuře s mandlemi a jahodovou omáčkou




Tenhle typ receptů buď lidem chutná nebo absolutně odmítají kombinaci maso-sladké. Já jsem něco podobného ochutnala asi před 15 lety:) na návštěvě u tety mé kamarádky, velmi mě to zaskočilo, ale moc chutnalo. Manžel právě tyto kombinace nemusí, takže jsem si jídlo připravila jen pro sebe.
Postup: Kuřecí prsíčka osolená, okořeněná připraveny opět v mikrovlnce, taktéž brambory nakrájené na měsíčky.
Omáčku připravíme z jahod buď čertvých nebo mražených dle sezóny. V rendlíku s trochou vody necháme jahody rozvařit na kaši, přidáme trošku cukru dle sladkosti jahod, pokud jsou sladké, doslazovat se nemusí. Omáčku podáváme k masu společně s brambory, můžeme posypat mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat