Štítky

Štítky

pátek 21. března 2014

Celozrnné bulky



Postup: Z vlažného mléka, špetky soli a kvasnic připravíme kvásek. Kvásek smícháme s moukou (300g celozrnná+50g chlebová žitná celozrnná), vločkami (150g), olejem(1,5 lžíce olivového), medem (1 lžička), solí (1 lžička) a libovolným množstvím semínek. Vypracujeme těsto a necháme hodinu v teple pod utěrkou kynout.
Poté těsto znovu propracujeme a vytvoříme bochánky. Celozrnné bochánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 40 minut pod utěrkou kynout. Na závěr celozrnné bochánky pomašlujeme vejcem a posypeme třeba mákem. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 180 °C 20 minut.
Hotové celozrnné bochánky ihned sundáme z plechu na mřížku a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat