Štítky

Štítky

sobota 8. března 2014

Vločkový závin s tvarohem a mákem






Vločkový závin s jablky je známý, napadlo mě tedy vyzkoušet ho s tvarohem a s mákem, protože mi tu zbyl tvaroh z výborného  tvarohového koláče (fotky už mám v počítači někdy z léta:)) a mák zase z výborných nadýchaných špaldových koláčků (vložím snad brzy :))
Postup na jeden strudlík tak 20 cm: Smícháme jemné vločky (125g) a jogurt (200g), osladíme lžičkou sirupu, medu nebo třtinového cukru. Polovinu hmoty dáme do formy, kterou vyložíme pečícím papírem, na těsto dáme tveroh a na tvaroh mák (svařený s mlékem a cukrem) a opět poklademe zbylým těstem (můžeme si pomoct rukama) Pečeme při 200 stupních asi 30 minut. 

2 komentáře:

  1. Mňam! Jen se tě zeptám, v jakém poměru si cca dávala ten mák svařený s mlékem a cukrem? Nikdy jsem to nedělala, tak abych neudělala koninu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mělo být asi v tomto poměru 200 g máku, 250 ml mléka, 60-80 g pískového cukru (cukru dávám méně), 1 lžíce rumu, špetka mleté skořice. Ani bohužel nevím, kolik jsem ho tak měla, protože mi zbyl z těch koláčků. A já to většinou dělám jak pejsek s kočičkou, usypu mák, zaliju mlékem, přidám lžíci cukru, skořici, (rum) a vařím, pokud se mi zdá málo přidám mák a mléko:) A musí se stále míchat, ono to postupně zhoustne.

      Vymazat