neděle 29. prosince 2013
Agar - agar
Jde o čistě rostlinou želatinu (nazývanou též kanten), která se vyrábí z mořských řas tengusa. Agar obsahuje jod a další minerály a stopové prvky, přispívá ke snižování cholesterolu v krvi a nemá prakticky žádné kalorie.
Je úplně bez zápachu a dá se použít všude tam, kde byste jinak použili běžnou živočišnou želatinu.
Mé hodnocení: 10 z 10 možných
Úžasná věc, od té doby,co jsem ji objevila, ji mám stále v šuplíku. Želatinu sice používám málo, nemám ji moc v oblibě, ale na oblíbený ovocný dort nnebo panna cottu se hodí.
Recepty: Dezert Panna Cotta
Jahodový agar s jemnou sušenkou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat