Recept je z kuchařky Hany Michopulu: Recepty z farmářského trhu
Postup: Čočku (300g zelené) namočíme na 8 hodin a poté dáme vařit spolu s oloupanou cibulí vcelku, česnekem a bylinkami (1bobkový list, 2snítky tymiánu). Jakmile čočka změkne,ale stále ještě drží tvar, osolíme ji. Pak slijeme, propláchneme studenou vodou, odstraníme bylinky, cibuli a česnek. Mezitím oloupáme jablka (2) a nakrájíme je na malé kousky, jarní cibulku (2) na šikmé proužky. V hrnci rozpustíme máslo a jablka na něm orestujeme, přidáme karí (1/2 lžicky) a zamícháme, nakonec přisypeme cibulku, párkrát promícháme a stáhneme z ohně.
Rajče rozkrojíme a odstraníme tkutou část, nakrájíme na kousky a přídáme k čočce.
Smícháme suroviny na zálivku (100 ml oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce chilli pasty nebo půl lžičky sušeného, sůl, pepř na dochucení), přejijeme přes čočku a dobře promícháme. Přidáme jablka s karí a důkladně promícháme, Osolíme, opepříme podle vlastní chuti.
Bohužel jsem neměla zelenou čočku,tak jsem použila čevenou, ale i tak to bylo dobré, až pořídím zelenou, vyzkouším určitě znovu.
Žádné komentáře:
Okomentovat