Štítky

Štítky

neděle 5. ledna 2014

Závin z ovesných vloček



Tak tenhle recept mě naprosto dostal a už jsem si štrudli pekla několikrát. Nejprve jsem nechtěla věřit, že by vůbec z uvedených ingrediencí mohla vzniknout a pak i dobře chutnat.

Postup:
Vločky (2 hrnky) smícháme s mlékem (1/2 hrnku) a přidáme jogurt (2 hrnky) a med (2 lžičky), aby vznikla hustější kaše. Hmotu rozprostřeme na pečící papír-uděláme jen takový pruh
Jablka nakrájíme a smícháme se skořicí (1 lžička) a vanilkovým cukrem.

Hmotu rozprostřeme na pečící papír-uděláme jen takový pruh první rozprostřeme spodky dvou štrůdlů, vyložíme je jablíčkama a začneme nanášet vršek tak, aby jablka nikde nevykukovala. Můžeme potřít vajíčkem.

Pečeme 30minut na 200.

Recept peču z poloviční dávky do formy (viz foto), těsto přislazuji agávovým sirupem a lžičkou třtinového cukru, ten přidávám i do jablíček, vanilkový cukr používám též třtinový bio.

3 komentáře:

  1. Dobrý dne, recept vypadá absolutně úchvatně (: Mám jen takový dotaz... Jaké vločky používáte??? Mleté? Nebo celé?? Nebo je to jedno??? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám takové menší vločky, ale lze i ty větší lehce pomlít. Vyloženě z těch velkých jsem nezkoušela, třeba by to taky šlo:)

      Vymazat
  2. Děkuji moc za odpověď (: Určitě vyzkouším a myslím, že ty pomleté vločky budou lepší... Štrůdl miluju, jen mě štve, že kupované těsto je tučné /: Tohle vypadá na zdravou rychlovku, což je přesně něco pro mne (:o

    OdpovědětVymazat