Tak tenhle recept mě naprosto dostal a už jsem si štrudli pekla několikrát. Nejprve jsem nechtěla věřit, že by vůbec z uvedených ingrediencí mohla vzniknout a pak i dobře chutnat.
Postup:
Vločky (2 hrnky) smícháme s mlékem (1/2 hrnku) a přidáme jogurt (2 hrnky) a med (2 lžičky), aby vznikla hustější kaše. Hmotu rozprostřeme na pečící papír-uděláme jen takový pruh
Jablka nakrájíme a smícháme se skořicí (1 lžička) a vanilkovým cukrem.
Hmotu rozprostřeme na pečící papír-uděláme jen takový pruh první rozprostřeme spodky dvou štrůdlů, vyložíme je jablíčkama a začneme nanášet vršek tak, aby jablka nikde nevykukovala. Můžeme potřít vajíčkem.
Pečeme 30minut na 200.
Recept peču z poloviční dávky do formy (viz foto), těsto přislazuji agávovým sirupem a lžičkou třtinového cukru, ten přidávám i do jablíček, vanilkový cukr používám též třtinový bio.
Dobrý dne, recept vypadá absolutně úchvatně (: Mám jen takový dotaz... Jaké vločky používáte??? Mleté? Nebo celé?? Nebo je to jedno??? Děkuji
OdpovědětVymazatMám takové menší vločky, ale lze i ty větší lehce pomlít. Vyloženě z těch velkých jsem nezkoušela, třeba by to taky šlo:)
VymazatDěkuji moc za odpověď (: Určitě vyzkouším a myslím, že ty pomleté vločky budou lepší... Štrůdl miluju, jen mě štve, že kupované těsto je tučné /: Tohle vypadá na zdravou rychlovku, což je přesně něco pro mne (:o
OdpovědětVymazat