Postup: Troubu předehřejeme na 180 st.. Paličku česneku pokapeme olivovým olejem, osolíme špetkou soli a zabalíme do alobalu. Pečeme 15 až 20 minut, až je napůl upečená. Zatímco se peče česnek, kuřecí prsa (4 velká) zlehka osolíme a opepříme. Česnek vyndáme z trouby, pak stroužky pečlivě naskládáme na kuřecí maso, které dáme na rošt do trouby. Pečeme 15 až 20 minut.
Zelené fazolky (1 hrnek) dáme do 1 l vroucí vody na 2-3 minuty, vyndáme a osušíme. Středně velký hrnec postříkáme olejem ve spreji, zahřejeme na střední teplotu, přidáme utřený česnek (2 stroužky) a mandle (1 lžíce), restujeme až mandle lehce zhnědnou. Přidáme zelené fazolky a restujeme, až jsou promíchané a teplé. Podáváme s kuřecím masem.
Na porci: Kalorie 308,8, cholesterol 37,8 mg, tuky: 18,4 g, Nasycené tuky: 3,6 g, kalorie z tuků 27,5, transtuky 0g, bílkoviny 15,7g, Uhlohydráty: 21g, Sodík: 397,3 mg, vláknina: 3,7 g, cukry:1,4 g
Zdroj: Jillian Michaels-Ovládněte svůj metabolismus
Jak asi většina z vás ví, Jillian používá, šťastná kuřata, košér sůl, vše čerstvé,jak jen je to možné, já použila vše běžné, nic speciálního, olej olivový.
Lenko, máte tolik krásných receptů! Moc děkuji za insirpaci :)
OdpovědětVymazatDěkuji, budu ráda i za zpětnou vazbu, pokud vám bude chutnat:)
Vymazat