Štítky

Štítky

čtvrtek 20. června 2013

Závin z jogurtového těsta


Postup: Na vál prosejeme mouku (300g pšeničné hladké) s práškem do pečiva (1/2 balíčku) a přidáme na plátky nakrájené máslo (140g). Zapraacujeme jogurt (150ml) a žloutek a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a necháme v chladu 1/2 hodiny odpočinout. Jablka oloupeme a nastrouháme na struhadle. Na vyválené těsto dáme strouhanku z celozrnného pečiva opraženou nasucho, poklademe jablky, pocukrujeme třtinovým cukrem a posypeme skořicí a štrudli zavineme. Já si nejprve otáčím okraje dovnitř, pak zavinuji střudli. Potřebe rozkvedlaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180st. asi 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat