Štítky

Štítky

pátek 1. listopadu 2013

Říkejme tomu Bebe střecha




Proč ten název? Protože tradiční recept na Bebe střechu je tak trochu upraven, jsou použity celozrnné oválné sušenky a z toho se ta střecha docela blbě dělá:, místo moučkového cukru jsem použila agávový sirup a máslo vynechala, na fotografii to nemám, ale střechu jsem ještě decentně postříala hořkou čokoládou, bylo to i tak dobré a nic tomu nechybělo.
Postup-původní: V misce utřeme cukr (150g moučkového) s máslem (200g), po chvíli přidáme tvaroh (2 balení jemného) i rum (2 lžíce) a vyšleháeme.
Na alobal naskládáme jako šachovnici sušenky – měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídáme světlé (1 balíček) a tmavé. (1 balíček) Gumovou stěrkou nebo paletovým nožem na sušenky rozetřeme polovinu tvarohového krému. Na něj naskládáme vrstvu sušenek, jen to uděláme obráceně – tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak. Rozetřeme zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položíme oloupané banány.
Vezmeme  alobal nebo folii za delší strany a přiklopíme je k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy. Zákusek uložíme do lednice a počkáme, až ztuhne. Pak ho polijeme čokoládovou polevou a vratíme do chladničky – nejlépe na noc, ať sušenky zvláční. Podáváme nakrájené na řezy.

 



Žádné komentáře:

Okomentovat