Štítky

Štítky

úterý 22. července 2014

Cake pops






Tak na tuhle dobrotu už jsem se chystala dlouho, nakonec jsem je dělala na obě oslavy starší dcery, jednou jsem si těsto upekla podle receptu od Laskominy od Maryny (mimochodem úžasný blog plný výborných receptů) , podruhé jsem využila zbytky z dortu (2. a 3. foto).

Postup:Vodu (90ml)  a máslo (30g) dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí, přidáme kakao (30g) a dobře je rozmícháme. Mouku (70g) prosejeme s práškem do pečiva (1/2 lžičky), sodou (čšpetka) a solí (špetka) a přimícháme k ní kokos (30g).
Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehače s postupným přisypáváním cukru (80g třtinového) do pěny. Snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme střídavě mouku s kokosem, kakaovou směs a jogurt (50g řeckého). Těstem nalijeme na menší plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem a pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Dále budeme potřebovat 100 g mascarpone a 60 g nutely (už jste někdy ochutnali tuhle kombinaci? Vynikající!
Těsto rozsekáme noži ve food processoru nebo nadrolíme na jemno ručně. Mascarpone promícháme s nutellou a zapracujeme dobře do těsta. Z této směsi tvoříme kuličky, které položíme na talíř vyložený potravinářskou folií. Hotové kuličky dáme vychladit na hodinu do ledničky. Pak zdobíme čokoládou a různým zdobením.

Jinak poprvé jsem se s tím docela prala, protože jsem si nepřečetla dost podstanou věc, že je třeba nejprve namočit špejli do čokolády,  kuličky mi na špejli proto vůbec nedržely, namočit je celé do čokolády bylo nemožné, protože ze špejle sjížděly. Naštěstí na chut to nemělo vliv, jen nevypadaly tak vzhledně,jak by vypadat měly.
 
Jak jsem psala, podruhé jsem využila zbytky z dortu, hodně mi vyběhl, tak jsem seřízla hořejšek, přidala pár piškotů a pak už jen mascarpone s nutellou. Cake pops byly taky výborné a snědly se během minuty :)

3 komentáře:

  1. To jsou nádherné fotky! :) .. já jsem se do cake popů poprvé pustila někdy před půl rokem a bojuju s nima do dneška .. ony teda vždycky nějak vyjdou, ale ta "patlčka" okolo toho .. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat