Štítky

Štítky

úterý 17. září 2013

Grilovaný lilek (v troubě)

Můj skoro švagr Zdeněk jezdí často a rád do Řecka, odkud přivezl báječný recept na grilovaný lilek. Lilek griluje na grilu a je to opravdová lahůdka. Ráda bych sem vložila recept přímo od něj( a doufám, že vložím), protože ten můj je jen chabá improvozace v domácích podmínkách.
Postup: Lilek rozpůlím a prokrájím v něm mřížky, vložím do alobalu a dám do trouby pod gril, mezitím si připravím balkánský sýr na kostičky nebo jen nadrolit, česnek a olivový olej. Když je lilek hotový, tuto směs na něj navrstvím a dlabu pěkně lžičkou, lepší je lilek hned vydlabat (stojí vás to pak méně úsilí) Jinak byl mi doporučen tento řecký olivový olej Minerva a už se na něj dlouho chystám, jenže u nás v Albertu jeho místo v regále stále zeje prázdnotou.

2 komentáře:

  1. Original recky recept skoro svagra Zdenka: delsi a hubenejsi lilek pevne umackej v ruce (muzes pouzit pesticky a namlatit mu) a dej na gril. Nejlepsi je delat lilek na drevenem uhli, aby dostal smak. Mezitim si priprav kejdu ze syru feta, cesneku a dobreho olivoveho oleje. Az ma lilek na grilu cernou barvu, opatrne ho sundej a co nejrychleji cernou kuru nozem odstran, muzes ponechat stonek. Na taliri lilek zozprostri a naklad pripravenou kejdu. Voda z lilku neuskodi. Podavej s opecenou nebo cerstvou bagetkou.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za recept, vložím pak samostatně i s fotografií toho originálu, až nás zase pozvete :)

    OdpovědětVymazat