Štítky

Štítky

úterý 17. září 2013

A LA BOLOŇSKÉ

 Postup: Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a asi dvě minuty smažíme, aby zprůsvitněla. Poté přihodíme celer i mrkev a za častého promíchávání opékáme ještě dvě minuty.
Přidáme maso (mleté hovězí, může být i 2:1 vepřové) . Stále mícháme a rozmělňujme vařečkou, ať se maso osmahne ze všech stran. Zalijeme vínem, promícháme a necháme víno odpařit. Přidáme rozmělněná rajčata (konzerva), dobře promícháme, osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni lehce probublávat až omáčka silně zhoustne a chutě se propojí. Občas zamícháme. Pokud by se přichytávala, podlijte trochou vody. Podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Posypané parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat