Postup: Ve velkém hrnci rozehřejeme
olej, přidáme cibuli a asi dvě minuty smažíme, aby zprůsvitněla. Poté
přihodíme celer i mrkev a za častého promíchávání opékáme ještě dvě
minuty.
Přidáme maso (mleté hovězí, může být i 2:1 vepřové) . Stále mícháme a rozmělňujme
vařečkou, ať se maso osmahne ze všech stran. Zalijeme vínem,
promícháme a necháme víno odpařit. Přidáme rozmělněná rajčata (konzerva), dobře
promícháme, osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni lehce
probublávat až omáčka silně zhoustne a chutě se
propojí. Občas zamícháme. Pokud by se přichytávala, podlijte trochou
vody. Podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Posypané parmezánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat