Štítky

Štítky

pátek 2. května 2014

Biskupský chlebíček celozrnný


Konečně recept pouze z celozrnné mouky, který není po upečení hutný, ale krásně nadýchaný.

Postup: 60g celozrnné pšeničné mouky hrubě mleté 70g celozrnné pšeničné jemně mleté mouky, 2vajce, 80 g třtinového cukru, 75 ml olivového oleje, 1 bílý jogurt, 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů, posekané vlašské ořechy, hořká čokoláda. Všechny ingredience postupně vymícháme v hustší těsto. Pečeme na 170 stupnů dozlatova. Hotový chlebíček posypeme moučkovým cukrem nebo poléváme čokoládou.
Správně by měly být v chlebíčku i rozinky,ale ty já nerada,tak je vynechávám.

1 komentář:

  1. Asi jsi mě nalákala na nadýchanou konzistenci. Určitě vyzkouším, jen co se doma naskytne celozrnná mouka. Díky za tip L.

    OdpovědětVymazat