Štítky

Štítky

středa 19. února 2014

Výherní balíček


Balíček už je u své výherkyně a tu je jeho obsah:
Ječné vločky
žitné celozrnné vlasové nudle
žitný kvásek
vanilkový cukr bio
bulgur
jáhly
sojová mouka hladká
sušené švestky
cukřík stevie
vzorky čajů
zelená čaj
časopis dobroty
promo letáky:)

Připisuji zde 3 recepty  ze sojové mouky, protože tu jsem sama nestihla vyzkoušet, jinak se určit inspirace u mě najde.
 
---SOJOVÉ SUŠENKY S POLEVOU---
 
Postup: V míse smícháme škrobovou moučku(100g) s hladkou sójovou moukou (70g), práškem do pečiva(1/3balíčku) a špetkou soli, přisypeme moučkový vanilkový cukr (60g), přidáme nakrájené změklé máslo(60g) a vejce(1) a podle potřeby přilijeme tolik mléka, abychom mohli vypracovat hladké pevné těsto.
Přeložíme ho na vál pokrytý potravinářskou fólií, zakryjeme ho dalším kusem fólie a takto ho rozválíme na plát silný asi 0,5 cm. Horní fólii odstraníme a malou hranatou formičkou vykrájíme z plátu těsta čtverečky nebo obdélníčky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a všechny tvary ještě propíchneme na několika místech vidličkou, aby se těsto při pečení nezvedalo.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. Hotové sušenky ihned přeložíme na rovnou podložku a necháme je vychladnout. Kdo chce, může sušenky ještě ozdobit čokoládovou polevou.
 
--- BEZLEPKOVÉ MUFFINY S OVOCEM---
 
Postup: Změklé máslo(100g) rozetřeme s polovinou cukru(75g), postupně přidáme žloutky(z 6ti vajec) a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr (75g) a vyšleháme do husta. Do žloutkové směsi zlehka vmícháme střídavě sníh, sójovou mouku (70g) a solamyl(80g) prosátý s práškem do pečiva(1/3balíčku bez lepku).
Těsto rozdělíme do vymazaných formiček na košíčky nebo formy na muffiny, poklademe očištěným ovocem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C.
 
---ŘÍZEK TOFU V TĚSTÍČKU---
 
Postup: Tofu nakrájejte na velké plátky o tloušťce 1,5 centimetrů. Zakapejte sójovou omáčkou a nechte v chladničce půl hodiny odležet.
Z pšeničné celozrnné (50g) a sójové(30g) mouky a vody si připravte hladké těstíčko, které nechte chvíli stát. Tofu řízky obalte v těstíčku a smažte dorůžova, nejlépe ve fritovacím hrnci.

Žádné komentáře:

Okomentovat